Sahara

Sankilantie 41,
42800 Haapamäki

Oskari 040-582 0675
Petra 044-069 6436

saharanravitalli(at)luukku.com

2011

03.12.2011

Pukinkonttiin osuus varsasta, myös sivuja päivitetty varsat-11 -sivulla!

Nyt on vielä hyvä mahdollisuus ostaa osuus laadukkaasta 2-v. varsasta Sahara Renegade, joka on Markku Niemisen valmennuksessa Teivossa. Varsa on raamikas, hyväsukuinen ja treenaa hyvin. Pienellä panostuksella pääset mukaan mukavaan kimppaan!

Nyt on päivitetty varsat -11 -osio myytävänä-otsikon alle. Sieltä voit käydä katsomassa tietoa tämän vuoden ikäluokastamme. Tervetuloa tutustumaan varsoihin myös lähemmin!

25.10.2011

Sahara Renegade Markku Niemisen laatutalliin!

Kaksivuotias, kimppavarsaksi muotoutuva oripoika on siirtynyt Markku Niemisen valmennukseen Teivoon. Lisää tietoa pojasta löytyy myytävänä-otsikon alta kohdasta kimppavarsat. Jos olet kiinnostunut tästä oriista, käy katsomassa poikaa Teivossa ja ota yhteyttä!

06.10.2011

Paljon muutoksia toiminnassa

Tämän hetkisen elämäntilanteemme vuoksi olemme vähentäneet tilamme hevosmäärää radikaalisti. Petran opiskelut vievät seuraavana kahtena vuotena niin paljon aikaa, että toimintaa kevennetään hieman, jotta voimavarat suuntautuvat tulevaisuuteen ja uusiin koitoksiin ja haasteisiin.

Tuntuu hieman oudolta, että kesällä hevosia oli tilalla vielä 75, nyt niitä on 40. Jo keväällä sovimme Kemppitallin kanssa, että heidän tammoilleen etsitään uudet kodit syksyllä. Edellis sunnuntaina Pasi Korkalan autoon nousi kahdeksan Kempin tammaa sekä yksi asiakkaan varsa. Hieman haikea tunne oli viedä autoon tammoja, joiden kanssa oli tehnyt töitä useita vuosia. Etenkin Conchita Bi:n ja Dame Edna Hanoverin kohdalla iski haikeus; edellinen oli talossa kuitenkin kuusi vuotta, jälkimmäinen vuoden vähemmän. Monta hetkeä on yhdessä vietetty.

Huutokaupassa myimme koko ikäluokan -10 lukuun ottamatta yhtä loukkaantunutta poisjääntiä. Kaikille varsoillemme löytyi hyvä ja tavoitteellinen koti, mistä olemme iloisia. Onnea uusiin koteihin!

Kriterium-raveihin Teivoon veimme yhden asiakkaamme varsan, joka lähti valmennukseen Ranskan maalle, tilalle tuli siitostamman elämää aloittava Daphne, joka lopetti kilpauransa juuri mallikkaasti ja kantaa ensimmäistä varsaansa.

Lisäksi valmennettavistamme Sahara Renegade siirtyi Ypäjän huutokaupan aikaan Forssaan Anssi Nurmiselle ja jatkaa siellä, mikäli kimppa saadaan kokoon.

Toinen kolmesta valmennettavastamme, Sahara Twilight, siirtyi Aarnikoivun sisaruksille, Ainolle ja Annalle, Hämeenkoskelle suoraan Jyväskylän kolmosen startin jälkeen ja jatkoi hienosti Kouvolan kakkosella Ainon valmennuksesta häviten vain niukasti voiton kovalla voittajakertoimella. Sisaret olivat apunamme mm. Ypäjän huutokaupassa ja he ovat omalta osaltaan mukana apuna meidän toiminnassa myös jatkossa. Alla olevassa kuvassa Twilight Petran ajamassa lämmityksessä tauoltapaluustartissa Seinäjoella 05.09.

Kaikille näille hevosille toivomme hyvää jatkoa!

sahara_twilight050911.jpg

Sahara Twilight 2011, kuva: Kirsi Kantokoski 2011.

 

 

14.08.2011

 

 

Tervetuloa tutustumaan etukäteen huutokauppavarsoihin!

 

 

Koko ikäluokkamme -10 (lukuunottamatta ensi keväänä siitosuransa aloittavaa Sahara Hardcorea), eli kahdeksan varsaa, on ilmoitettu Ypäjän varsahuutokauppaan. Mukana on siis neljä Make It Happeniläistä orivarsaa, kolme Make It Happeniläistä tammavarsaa sekä Milian varsa Joihurista.

Kaikki varsat on kuvattu Laukaan klinikalla jo keväällä, sekä opetettu ajolle jonkin aikaa sitten. Varsat ovat säännöllisessä ajossa huutokauppaan asti. Varsoja voi tulla katsomaan sekä koeajamaan tilallemme jo ennen huutokauppaa. Tämä antaa ostajalle paremman hinta-laatusuhteen arvioimismahdollisuuden paikan päällä huutokaupassa. Päätimme laittaa esimerkkinä huutokauppaan koko ikäluokan, ettei ostajille tule ajatusta, että "huonot" varsat viedään huutokauppaan ja parhaat jätetään kotiin. Nyt kaikki varsamme ovat siellä vapaasti kaikkien huudettavissa ja niiden tulevat hinnat muodostuvat todellisten ostajien huudoista eli hintoja ei vedätetä ylöspäin, ja varsat myydään.

 

 

08.07.2011

 

 

Kuva-albumia on päivitetty!

 

 

Kuva-albumiin on lisätty Kesä-11 -kansio, josta löytyy kuvat kaikkien asiakkaidemme tammojen tämän vuotisista varsoista. Käykää tutustumassa näihin lapsosiin! Kansioon Sahara-varsoja -11 on myös tehty päivityksiä.

 

vuotiaita_tyttoja.jpg

 

 

07.07.2011

 

Viimeisiä siemennyksiä!

 

Tammat ovat tulleet hyvin kantaviksi ja vain pari tammaa on enää siemennyksessä tällä viikolla. Talliimme on tullut uusi asukas jokin aika sitten: tamma Fair Lane ja sen orivarsa Titlemania.

 

 

01.07.2011

 

Sahara C.Four pitkästä aikaa voittajaesittelyyn Bergsåkerissa.

 

Hienon nelivuotiskauden jälkeen C4 on ollut pitkään vaisu erilaisten ongelmien takia, mutta nyt ruuna pääsi kaartamaan voittajaesittelyyn Örjan Kihlströmin ajamana. Ruunalla on mielellään ajettu ilman kenkiä, mutta nyt voittoreseptissä oli kaksi K:ta: kengät jalassa ja kuolemanpaikka. Voittoaika maililla oli 13,3a.

 

 

21.06.2011

 

 

Ukonilma aiheutti hevosen kuoleman.

 

 

Suru kohtasi ukonilman myötä tilaamme, 2-v. tamma Sahara Rhiannon menehtyi salamaniskuun eilisiltana. Tamma oli juuri alkanut menemään hyvin kulmakepalaleikkauksen jälkeen ja juoksi samana päivänä vielä hiitit omalla radallamme. Onnea oli kuitenkin matkassa, koska laidunkaveri Sahara Roughneckille ei käynyt mitenkään. Ei oikein voi kuin ihmetellä huonoa tuuria, piti tämänkin osua omalle kohdalle, haikealta tuntuu.

 

 

 

rapsu_ja_pampero.jpg

   Sahara Rhiannon alias Pampero ja Sahara Roughneck alias Rapsu kuvattuna kesäkuussa -11.

 


 

 

 

 

 

11.04.2011

 

 

Milia uuteen kotiin!

 

Ainoa suomenhevosemme, ravikuningatar Milia, siirtyi kokonaan Tuomo Mäenpään omistukseen Oskarin luopuessa osuuksistaan, ja Tuomo liisasi tamman Tupamäen Ristolle. Tamma siirtyi uuteen kotiinsa ma-iltana. Onnea uuteen kotiin!

 

05.04.2011

 

 

Lisää varsoja syntynyt. Sahara Daybyday uuteen kotiin!

 

 

Viime päivityksen jälkeen on syntynyt neljä varsaa lisää: orivarsa Kempin Ednalle ja tammavarsat Invitationille ja Divinelle sekä tammavarsa Senorita Smilelle.

Mr Pine Chipin jälkeläinen Sahara Daybyday lähti uuteen kotiin viikonloppuna ja siirtyi Kivijärven perheen omistukseen Tampereelle. Onnea uuteen kotiin!

 

 

10.03.2011

 

 

Sahara Shadowlle tammavarsa Going Kronoksesta!

 

Tammavarsa syntyi kello 02.30 alkuyöstä ja kun tämän varsan kanssa alkutoimet saatiin mallilleen, pyöräytti Kempin Proud Service tammavarsan Diesel Donista kello 6.10:).

 

 

09.03.2011

 

 

Sivuja muokattu; kimppavarsa -alasivu lisätty myytävänä otsikon alle!

 

 

Luettavuuden helpottamiseksi myydyt varsat ja kuvat niistä on poistettu ja kuva-albumiin on luotu albumit varsoista -08 ja -09.

Kimppavarsa sivu on avattu ja tälle sivustolle tulevat vuosittaiset kimppavarsamme.

Nyt on mahdollisuus päästä suht pienellä panostuksella mukaan laadukkaaseen kimppavarsa Sahara Renegadeen. Ori on säännöllisesti treenattu ja menee mukavasti, tähtäykset ovat ikäluokkakilpailuissa. Näin pitkälle treenattua, lupaavasti menevää varsaa, on harvoin tarjolla ilman tähtitieteellistä hintaa. Tässä varsassa on hinta-laatusuhde todellakin kohdallaan. Kts. lisää kimppavarsat linkistä.

 

 

02.03.2011

 

 

Tämän vuoden toinen orivarsa Make It Happenista:)

 

Kaksi varsaa on syntynyt: kaksi oritta, joiden isä on Make It Happen. Tänä aamuna syntyneen varsan emä on Sahara Shine (Express Ride).

 

 

27.02.2011

 

 

Sahara Showtime tauolta voittajaksi!

 

Tapio Mäki-Tulokkaan valmentama Sahara Showtime palasi reilun kahden kuukauden tauolta, ja tuloksena oli komea voitto Forssassa 2640 metrin voltissa ajalla 18,9. Ruunaa ohjasti Antti Teivainen. Onnittelut taustajoukoille!

 

 

22.02.2011

 

 

Sahara Hotshot uuteen kotiin!

 

 

Yksi kaksivuotiaistamme on matkalla uuteen kotiin, Sahara Hotshot (Pine Chip - Sahara Hothoney). Oriilta kuvattiin jo viime keväänä kaikki nivelet, mutta se kävi tänään uudelleen kuvissa ja ostotarkastuksessa Teivon klinikalla. Kaiken ollessa kunnossa ori matkaa Forssaan Anssi Nurmisen valmennukseen. Toivotamme tuuria ja menestystä varsan uudelle omistajaporukalle sekä taustajoukoille. Onnea uuteen kotiin Hotshot!

 

 

22.02.2011

 

 

Ensimmäinen tämän vuoden varsoista näki päivänvalon!

 

 

Varsomiskausi 2011 käynnistyi, kun Isadora Laukko pyöräytti ensimmäisen Sahara -varsan maailmaan tänä aamuna, viikkoa ennen laskettua aikaa. Syntyneen oripojan isä on Make It Happen.

 

220211.jpg

 

 

 

 

 

08.01.2011

 

Sahara Dynamite palasi voittajana!

 

Toisen starttinsa Lutfi Kolgjinin tallista käsin juossut Sahara Dynamite palasi voittokantaan Jägersron V75:ssä. Oriin voitto nosti oriin tienestejä 200 000 kruunulla. Oriin valmentaja osasi arvostaa oriin kultaista juoksupäätä ja Ludde toi näkemyksensä esiin voittajahaastattelussa: "Det är underbart att en häst som bara gjort en start på väldigt länge, med dom problem han har haft kommer ut och vill göra sitt jobb. Det är väldigt sällsynt. Det är underbart även om jag inte har haft hästen så länge, men det är ett förtroende som ska förvaltas."

 

 

Viime talven muistoja ratsastuslenkiltä:

Petra ja Dynamite talvi -10:)

 

 

dynamite-poika.jpg