Sahara

Sankilantie 41,
42800 Haapamäki

Oskari 040-582 0675
Petra 044-069 6436

saharanravitalli(at)luukku.com

2010

 

 

18.12.2010

 

 

Sahara Flygirl Kasvattajakruunun sankarittareksi!

Kaksivuotiaiden tammojen Kasvattajakruunussa Sahara Flygirl otti yllätysvoiton suurella kertoimella ja voitti selvästi. Diesel Donin ensimmäistä ikäluokkaa edustavan tamman emä on Senorita Smile, jonka vuotta nuorempi veli Sahara Freestyler siirtyi tällä viikolla Simb Chaplinin porukalle. Hienosti menivät myös meilä kasvaneet 2-vuotiaat Kempin varsat; Xandria Kempin ollessa toinen ja Xtreme Kempin viides.

Isadora Laukon tyttären Flamin' Wingsin varsa Liquorice Pipe vakuutti omassa lähdössään voittaen helposti hienolla ajalla.

Onnittelut kaikkien taustajoukoille!

 

 

 

17.12.2010

 

 

Huomenna jännittävä päivä Seinäjoella, Sahara Freestyler uuteen kotiin tänään.

 

 

Seinäjoen 75-raveissa on jännittävä päivä meille, kun meillä kasvaneita hevosia on startissa peräti neljä. Kolmevuotiaiden tammojen Kasvattajakruunufinaalissa starttaa Sahara Primasheet ja 2-vuotiaiden tammojen Kasvattajakruunussa Sahara Flygirl, ja lisäksi kaksi Kempin kasvattia: Xandria Kemp ja Xtreme Kemp. Oripuolellakin 2-vuotias Liquorice Pipe on tammamme Isadora Laukon varsan varsa. Toivomme menestystä kaikille!

Sahara Freestyler on sukuyhdistelmää Simb Chaplin - Senorita Smile, eli  Trackstarin ja Sahara Flygirlin veli. Varsa on Simb Chaplinin harvoja orivarsoja ja isäoriinsa omistajat mieltyivät varsaan niin paljon, että halusivat sen itselleen ja kauppa syntyi. Freestyler lähti tänään Päivi Hämäläisen valmennukseen Mikkelin lähettyville.

 

 

09.11.2010

 

 

Sahara Dynamite koelähdössä.

 

Dynamite palaa radoille ensi ma 15.11. Eskilstunan koelähdössä. Poikaa valmentaa Sami Saarela ja ohjastaa Jorma Kontio.

 

 

 

05.11.2010

 

 

Sahara Showtime Nuorten Sarjan voittoon jälleen!

 

 

Antti Teivainen ajoi Showtimea ensimmäisen kerran - ja tulos oli paras mahdollinen ruunan ohittaessa maalipaalun ensimmäisenä. Ruuna voitti Nuorten Sarjan Forssassa tauolta paluussaan ja nyt rivi sai hienoa jatkoa Porissa. Onnea ruunan kaikille taustajoukoille!

 

 

26.10.2010

 

 

Saharassa kasvaneet varsat -08 aloittelevat kilpauraansa.

 

 

Pikkuhiljaa ikäluokka -08 aloittelee uraansa; ensimmäisinä täällä syntyneistä startissa Teivossa olivat Sahara Flygirl ja Xavier Kemp, molemmat isänsä Diesel Donin ensimmäistä ikäluokkaa. Sahara Flygirl oli 3. maalissa mukavalla debyyttituloksella 20,7ke. Tämä 2-v. tamma on emänsä Senorita Smilen toinen kilpaikäinen jälkeläinen. Ensimmäinen on ruuna Trackstar 13,6ake, vs. 454 500 SEK.

 

 

 

06.10.2010

 

 

Sahara Primasheet uransa avausvoittoon Vermossa!

 

 

Primasheet sai tasaisen juoksun valmentajansa Markku Niemisen ajamana ja 3-v. tamma oli ykkösenä maalitikulla uudella ennätyksellään 16,8a/2100m. Onnea Talli Kiikun Kaakun ja hoitaja Toni Saarinen!

 

 

05.10.2010

 

 

Sahara Showtime Nuorten Sarjan voittoon!

 

 

Sahara Showtime palasi reilun kuukauden tauolta Forssassa. Tulos oli paras mahdollinen, sillä ruuna oli maalitikulla ykkösenä ajalla 15,9a/2100 metriä. Onnittelut taustajoukoille!

 

 

 

04.10.2010

 

 

Siinan Santtu vaihtoi omistajaa.

 

 

Santtu-poika on kehittynyt harppauksin Irina Kokon ratsutuskoulutuksessa ja Santulle löytyi uusi omistaja. Toivomme ruunalle mukavia päiviä uudessa kodissa!

 

 

01.10.2010

 

 

Tammoja uusiin koteihin.

 

 

Tänään lähtivät meiltä uusiin koteihinsa Chip's Dance, Karen Kemp ja Catalina Sky. Lisäksi omista varsoistamme Sahara Dawnrun suunnisti uuteen kotiinsa kohti Etelä-Suomea:).

 

 

 

 

 

 

 

 

08.09.2010

 

 

Trackstar voittoon, Nanushkan veli Tanskan huutokaupassa

 

Trackstar siirtyi jonkin aikaa sitten Timo Nurmokselta Skellefteå -valmentaja Jens Erikssonille. Ruuna palasi voittokantaan Skellefteåssa ajalla 16,3/2100m.

 

Daguet Rapide -tammamme Nanushkan 1-vuotias veli (i: Quite Easy) myytiin kalleimpien varsojen joukossa Tanskan huutokaupassa hintaan 16 100 euroa (http://www.hevosurheilu.fi/Jalostus/tanskan_huutokaupasta_43_prosenttia_takaisin_myyjaumllle_658772.html)

 

 

 

 

22.08.2010

 

 

Siinan Santtu myytävänä ratsukäyttöön!

 

Suomenhevosemme Santtu on ollut kohta 3kk ratsukoulutuksessa Irina Kokolla ja nyt Santtu osaa perusasiat sen verran hyvin, että sitä kehtaa kaupata ratsukäyttöön. Santtu ei soveltunut ravihevoseksi, mutta kiltin luonteensa vuoksi siitä tulee varmasti mukava harrastepolle. Hyvä koti on ehdoton edellytys ja kiinnostuneet voivat ottaa yhteyttä!

 

Alla pari Irinan lähettämää kuvaa ja linkki Irinan sivustolle: http://www.kulta-aho.com/87

 

santtu4.jpg

 Kuvat: Kulta-Ahon Ratsutila 2010. Siinan Santtu ja Irina Kokko.

 santtu3.jpg

 

 

 

 

01.08.2010

 

 

Kesäpäivät vilisevät ohitse..

 

 

Kesä on kiireistä aikaa tilallamme ja sivujen päivitys on viivästynyt tämän vuoksi. Helteet aiheuttivat omat lisätyönsä, sillä vedenkulutus laitumilla kasvoi hellepäivinä 3000 litraan vuorokaudessa, jolloin mönkkäri + vesikärry olivat ahkerassa ajossa. Kaikenlaista pientä tehtävää on riittänyt; on ollut laitumien aitojen tekoa, laidunten niittoa ja hoitoa, hevosten siirtoa lohkoilta toisille, tiineystarkastuksia, siemennyksiä, vuotiaiden varsojen opetusta ajolle, heinän tekoa, remontin jälkeistä talon siivousta sekä tallin pesua. Heinien puolesta saamme olla tänäkin vuonna tyytyväisiä, koska sato oli runsas ja teko onnistui hyvin.

 

Hevosten oleskelua laitumilla on mukava seurata. Pikkuvarsat toimivat hyvin joka päiväisessä lämpöjen mittauksessa ja osalla niistä on kohtapuoliin edessä vieroitus äidistä. Siemennykset ovat päättyneet ja tiineystilanne on tältäkin vuodelta erittäin hyvä. Vieraista tammoista kaksi vanhempaa tammaa eivät ole kantavina ja niiden siitosuran jatko on mietinnässä. Omista tammoistamme kaikki olivat jo tiineinä, mutta Hottis hukkasi alkionsa kuukauden ja kuuden viikon tiineyden välissä. Tällä hetkellä tilallamme asustelee 26 tiinettä tammaa ja yksi odottaa tarkastusta tulevalla viikolla. Tilanne muuttuu jossakin määrin tulevien viikkojen aikana, koska muutamia tammoja on menossa myyntiin/poistoon ja jokunen tamma on vielä tulossakin. Uusia tulokkaita tallissa ovat Markku Niemisen valmennuksesta saapunut Muscles Darling sekä Kallelasta saapunut Mystic Madonna varsoineen.


ihmeteltv_riitt.jpg

         Ihmeteltävää riittää:).

 

 

lmpjen_mittaukset.jpg

 Päivittäiset lämpöjen mittaukset menossa:).

 

 

27.07.2010

 

 

Sivut ovat päivityksen alaisina, varsoista on laitettu kuvia!

 

 

Lukuisten tilamme töiden vuoksi päivittäjämme Petra ei ole ehtinyt päivittää sivuja, mutta lähipäivinä sivuille on tulossa uutta materiaalia. Nyt löytyy jo uusi sivu omista -10 syntyneistä varsoistamme myytävänä -linkin alta. Tämän lisäksi uutta kuvamateriaalia tulee kuvablogiin kansioon kesä -10. Siellä ovat nyt jo nähtävinä kuvat muista meillä tänä vuonna syntyneistä varsoista.

 

 

 

09.05.2010

 

 

Sahara Twilight voittoon:)

 

Sahara Twilight voitti Forssassa helposti maililla ajalla 15,7a Seppo Markkulan ohjastamana.

 

 

 

29.04.2010

 

 

Shadown varsat menevät mukavasti:)

 

 

Vaikka vanhin poika, Sahara Dynamite, onkin nyt siitostouhuissa, nuoremmat sisarukset näyttävät ihan lupaavia otteita. Ensin tiistaina 3-v. tamma Sahara Primasheet (valmentaja Markku Nieminen, om. Talli Kiikun Kaakun) hankki kilpailuoikeuden mukavalla 19,9 -tuloksella. Tulos on oikeinkin hyvä, koska opetuslähdöstä on aikaa vasta reilut 4 kk ja tammalla alettiin ajamaan tuplahiittejä tapaturman vuoksi vasta paljon myöhemmin kuin muilla saman tallin ikätovereilla ja alle 30-vauhtia tamma oli mennyt hoitajansa Toni Saarisen mukaan vasta kaksi kertaa ennen koelähtöä. Toni on tehnyt huolellista työtä tamman kanssa ja toivotaan, että tamman kehityskäyrä jatkaisi ylöspäin:). Sahara C.Four palasi eilen myös talvitauolta Solvallassa. Poika oli neljäs maalissa ja noteerasi heti hienon tuloksen 12,7a tasokkaassa mailin ryhmässä. Shadow itse on vielä Ruotsin puolella ja saapuu kesällä Sahara Snowwhiten (i. Make It Happen) kanssa Suomeen. Uusi lapsukainen on jälleen suomalainen varsa:).

 

 

 

22.04.2010

 

 

Tuhkapilvi haittaa siemennyksiä, Make It Happenin varsat miellyttävät!

 

 

Työntekijämme Tiina lopetti työt viime perjantaina ja suuntaa uusille urille elämässään. Kiitokset Tiinalle tästä ajasta!

Tuhkapilvi haittaa siemennyksiä, koska siemennysvuorossa ovat Sweetlittlelies ja Senorita Smile. Lilli oli tarkoitus siementää Sahara Dynamitella, mutta lentokoneiden kulkemattomuuden vuoksi tamma siemennetään todennäköisesti Make It Happenin pakastespermalla. Sama tilanne kohtaa Senoritaa, elleivät lentokoneet ala lentämään. Tähän asti meillä Make It Happenillä siemennetyt tammat ovat kaikki siemennetty tuorespermalla!

 

Meille on syntynyt tähän mennessä neljä Make It Happenin varsaa. Olemme erittäin tyytyväisiä varsoihin! Kaikilla on ollut erityisen hyvät jalka-asennot pienestä pitäen ja isä jättää omaa kevyttä leimaansa varsoihin. Shadow ja Shine tekivät tammavarsat, Jusku ja Senorita komeat oriit.

 

 

 

21.04.2010

 

 

Saharassa ensimmäisen vuotensa kasvanut ikäluokka -07 hyvin koelähtöihin/starttiin! + menestystä kasvateilla

 

 

Omista kasvateistamme Trackstar Ruotsissa ja Sahara Showtime täällä Suomessa ovat yltäneet voittoihin ja Sahara Twilightkin esitti viimeksi pahan ekan kurvin laukan jälkeen mukavia otteita. Kaikki kolme on ilmoitettu jo uusiin koitoksiin, toivomme kaikille onnea matkaan. Kaustisilla oleva Santtu-poika yrittää myös startata ja jollei poika käyttäydy kunnolla, uranvaihto alkaa häämöttää.

 

Täällä -07 syntyneistä varsoista suurin osa on suorittanut jo koelähdön, osa on ehtinyt jo startatakin ja voittaa! Veronica, Victor, Vicky Lee, Vivid, V.I.P., Voodoo, Valiant ja Vamos ovat suorittaneet koelähdön ja Sahara Primasheet on ilmoitettu ensi tiistaiksi koelähtöön ja Valiant ja Veronica aloittavat kilpauransa tulevan viikon sisällä. Victor, Vivid ja V.I.P. ovat jo voittaneet! Hyvä aloitus varsoilta, on mukava seurata niiden edesottamuksia radoilla, onnea kaikille matkaan jatkossa!

 

Varsomisista asiaa ajankohtaista -osiossa.


 

 

 

 

03.03.2010

 

 

Sahara Snapshot uuteen kotiin!

 

 

Ajohevosemme vähenivät kertaheitolla, kun Dynamite ja Snapshot lähtivät tallistamme:). Edellä mainittu odottelee tuloksia spermakokeista Ruotsissa ja jälkimmäinen on siirtynyt uusien omistajien myötä Tapio Mäki-Tulokkaan valmennukseen Forssaan! Snapshot on kuulemma taas lapsuudenkaverinsa Sahara Daydreamin kanssa tarhakaverina. Onnea "pikkutammalle" uuteen kotiin!

 

 

23.02.2010

 

 

Äiti ja poika kohti Ruotsia!

 

 

Äiti, Sahara Shadow, ja poika, Sahara Dynamite, nousivat molemmat tänään Åby Horselinen auton kyytiin suuntanaan Ruotsi. Dynamite palaa valmentajansa Sami Saarelan luo ja aloittelee siitosuraansa, kun tarvittavat kokeet on suoritettu. Äiti matkaa Menhammarin siittolaan, joka on sille jo ennestään hyvin tuttu paikka. Shadow'n on tarkoitus varsoa siellä, koska matkustaminen pienen varsan kanssa sisältää paljon riskitekijöitä. Uudeksi sulhaseksi on valittu Going Kronos. Dynamitea on ajettu/ratsastettu Tupamäen ohjeiden mukaan ja ori vaikuttaa tällä hetkellä pirteältä ja terveeltä. Treenivauhdit ovat olleet maltillisia ja omistajat/valmentaja päättävät hevosen jatkosta. On mukava lähettää poika "talvileiriltä" pyöristyneenä ja henkeä vetäneenä takaisin Ruotsiin. Oli upea saada tehdä töitä kasvattimme kanssa ja se on aina tervetullut takaisin käymään!

 

 

 

Sahara_Dynamite

         Kuva: Petra Huhti 2010

 

 

 

 

13.02.2010

 

 

Työntekijä hakusessa!

 

 

Olemme olleet työntekijäämme Tiinaan erittäin tyytyväisiä, ja suureksi harmiksemme hän ilmoitti, että aikoo suunnata uusille urille elämässään. Tämän vuoksi etsimme uutta työntekijää. Kiire meillä ei ole, koska Tiina lupasi odottaa siihen asti, kunnes löydämme oikean työntekijän joukkueeseemme kevään aikana. Tarjoamme työpaikan tulevaisuuden huippujen parissa asiallisilla työajoilla ja oikealle tekijälle oikealla palkalla. Tällä hetkellä työntekijän palkka 1550eur/kk brt, sis. yksi vloppu töitä/kk, muut mahd. ylityöt sopimuksen mukaan vapaana.

 

talvimaisema.jpg

 

 

 

13.02.2010

 

 

 

Siitoskausi alkaa!!

 

 

Kuten uutispuolella mainitsimme, kohta meillä käynnistyy varsomiskausi. Isompi uutinen on se, että meillä "kotona" kohta kaksi kuukautta vieraillut kasvattimme, Sahara Dynamite, lähtee lähiaikoina Ruotsiin. Omistajataho punnitsi mahdollisen radoille paluun ja siitokseen siirtymisen välillä ja päätyi siitoskauden aloittamiseen, jos kaikki oriin osalta sujuu suunnitelmien mukaisesti. Dynamite matkaa Ruotsiin, jossa siltä otetaan spermatestit sekä muut asiaan kuuluvat testit. Omistajataho on suunnitellut alustavasti varsamaksuksi 30 000 kruunua + moms.

 

dynamite_ja_petra_024kakkos.jpg

           GOING ON LIKE DYNAMITE! :)                    Kuva: Tiina Levander

 

 

 

08.02.2010

 

 

Sahara Dynamite parempaan päin:)

 

 

Kävimme tänään iltapäivällä Dynamiten kanssa Laukaan klinikalla, jossa Antero Tupamäki suoritti uusintatarkastuksen puolentoista kuukauden kuntoutuksen jälkeen. Hevonen on ollut liikkeessä melkein joka päivä; joka toinen päivä Osku on ajanut sillä pitkän hölkkälenkin ja joka toinen päivä Petra on kahluuttanut poikaa ratsain hangessa. Antero ajoi itse hevosella ja oli tyytyväinen hevosen edistymiseen. Hevosesta otettin myös röntgenkuvat kantakirjauslausuntoa varten, jotka Laukaan Klinikka toimittaa Suomen Hippokseen. Jatko hevosen kohdalla on auki ja omistajat miettivät siitoskauden aloittamista Ruotsissa, koska mahdollinen starttiintulo vaatisi kuitenkin malttia ja aikaa.

 

05.02.2010

 

 

Sahara Twilight voittoon Turussa

 

Sahara Twilight saavutti uransa neljännen voiton Mika Forssin tarkan ajon päätteeksi Turun raveissa ajalla 18,1a. Onnea taustajoukoille! Santtukin on päässyt kaksi kertaa jo matkaan muiden mukana, mutta mahtaakohan ruuna ollenkaan ymmärtää, mitä siellä kilpailuissa pitäisi tehdä:) Valmentajan mukaan harjoitusotteiden perusteella pitäisi pystyä parempaan..

 

 

 

20.01.2010

 

 

Talliin uusia asukkeja

 

Markku Nieminen ja Kari Skogberg vierailivat tänään tallillamme ja toivat meille kaksi uutta tammaa. Nämä tammat ovat Kemppitalli Oy:n Gone With Windsong ja Verona Stable Oy:n Verona Boko.

 

 

 

19.01.2010

 

 

Lomat on vietetty & Sahara Dynamite orinäyttelyssä

 

 

Viikot kaksi ja kolme vietimme Phuketin lämmössä. Lähtöpäivänä pakkasmittari näytti kotona -34 astetta ja illalla Phuketissa +34 astetta, joten termostaatit olivat hiukan ihmeissään:). Tiinan lisäksi heppoja hoitamassa oli apuna Maria Sjöberg sekä Dynamitea ajamassa Virtasen Kari alias Jolppi Keuruulta. Mukava oli irtautua Suomen talvesta hetkeksi, vaikka kotiinkin oli mukava taas palata heppojen pariin.

Sahara Dynamite päätettiin ilmoittaa orinäyttelyyn viime tipassa. Ori oli kuvattu juuri Ruotsin orinäyttelyä varten Sundbyholmin klinikalla ja kuvat luvattiin toimittaa Suomen Hippokseen Terttu Peltoselle. Suomessa kuvia vaaditaan orinäyttelyä varten enemmän kuin Ruotsissa (16 vs. 8) ja sovimme ilmoittamispäivänä Tertun kanssa, että hevosta ei tarvitse erikseen viedä varta vasten klinikalle kuvattavaksi, vaan otamme puuttuvat kuvat sitten, kun menemme uusintatarkastukseen Laukaan klinikalle helmikuun alussa. Eli arvostelu saadaan valmiiksi Dynamiten kohdalla helmikuussa.